Запазване на стволови клетки

Защо е полезна практиката по запазване на стволови клетки?

Запазване на стволови клетки 1
Запазване на стволови клетки - свържете се с нас !

Практиката по запазване на стволови клетки от новородено е полезна, защото дава спокойствие и сигурност за бъдещето на цялото семейство. Няма как някой да ни гарантира, че в даден момент няма да чуем страшна диагноза и да разберем, че страдаме от застрашаващо живота ни заболяване. Можем обаче да вземем превантивни мерки, благодарение на които, при попадане в подобна ситуация, ще имаме на разположение вариант за навременно, достъпно и ефективно лечение. Една такава превантивна мярка е запазване на стволови клетки от пъпната връв на вашето бебе при раждането.

За какво може да ви послужи практиката по запазване на стволови клетки? Лечение със стволови клетки се прилага при животозастрашаващи заболявания, и увеличава значително шансовете на човека да оцелее. При извършено извличане и запазване на стволови клетки те могат да послужат и за лечението на заболявания на автоимунната и хемопоетичната системи. Отделно от това, стволовите клетки са полезни за по-бързото и ефективно възстановяване от инсулт, от претърпени различни травми и увреждания. Благодарение на провежданите изследвания непрекъснато  се откриват нови свойства и приложения на стволовите клетки в медицинската сфера. Затова и практиката по запазване на стволови клетки става все по-популярна през последните няколко години.        

Запазване на стволови клетки – как става?

Най-лесният начин е запазване на стволови клетки от кръвта и тъканта на пъпната връв на бебето при самото раждане. Процедурата по извличане и запазване на стволови клетки е напълно безопасна за новороденото и за майката, така че няма от какво да се притеснявате. Освен това е напълно безболезнена и не причинява никакъв дискомфорт. Ако желаете да заявите запазване на стволови клетки, не се колебайте да се свържете с екипа на тъканна банка Биорегенерация. Ние сме доказали, че спазваме най-високите стандарти по отношение на дейностите по извличане, транспортиране и запазване на стволови клетки.

Запазване на стволови клетки – има ли риск от отхвърлянето им при нужда от бъдещо лечение?

Запазване на стволови клетки 2
Запазване на стволови клетки - научете повече !

Именно липсата или минималните нива на риск от отхвърляне при потенциално лечение са най-голямото преимущество на практиката по запазване на стволови клетки при раждане. Когато стволовите клетки се трансплантират на същия човек, от когото са взети, не съществува никакъв риск от отхвърляне. А когато трансплантацията е на близък роднина (родител, брат или сестра), рискът от отхвърляне е минимален. Така че несъмнено практиката по запазване на стволови клетки гарантира спокойствие и сигурност за цялото семейство в близко и по-далечно бъдеще. 

Запазване на стволови клетки – защо е важно за вас да бъде в частна тъканна банка?

Ако искате да заявите запазване на стволови клетки, при което стволовите клетки ще се пазят само и единствено за вашето семейство, то тогава е по-добре да се насочите към частна тъканна банка. Важно е да бъдете информирани, че запазените в публичните тъканни банки стволови клетки практически се даряват и могат да се използват за всеки нуждаещ се пациент. В случай че заявите запазване на стволови клетки в частна тъканна банка, достъп до тези стволови клетки ще имате само вие и членовете на вашето семейство. Запазването на стволови клетки в частна тъканна банка е срещу заплащане на определена такса, но пък в замяна вие и семейството ви ще си гарантирате по-спокойно и сигурно бъдеще.   

Запазване на стволови клетки – какви видове стволови клетки се съхраняват?  

Два са видовете ембрионални стволови клетки със значение в съвременната медицинска практика. А това са именно хемопоетичните и мезенхимните стволови клетки.

Хемопоетичните стволови клетки най-често се вземат от кръвта от пъпната връв, но могат да бъдат извлечени и от друг биологичен материал. Запазване на стволови клетки от този тип се прави най-вече заради способността им да се диференцират бързо и да възстановяват функционално активните клетки на кръвта и на имунната система. След запазване на стволови клетки, извлечени от кръвта от пъпната връв на новороденото, въпросните стволови клетки могат да се използват при лечението на онкологични заболявания, както и при справянето с проблеми с имунната и хемопоетичната системи.

Мезенхимните стволови клетки играят роля при изграждането на тъкани и органи и тепърва науката открива все по-широкото им приложение. В момента този тип стволови клетки се употребяват най-вече като част от лечението при наранявания или счупвания на костите, заболявания на ставите и увреждания на нервната система. Мезенхимни стволови клетки могат да бъдат извлечени от тъкан от пъпна връв или плацента при раждане, както и от пулпа на млечен зъб, мастна тъкан и в малки количества от костен мозък.

Има ли смисъл запазване на стволови клетки от повече от едно дете? 

Запазване на стволови клетки 3
Запазване на стволови клетки - доверете се на професионалисти !

Както отбелязахме по-горе, при трансплантация на стволови клетки, взети от близък роднина, има минимален риск от отхвърляне. А когато стволовите клетки са взети от същия човек, на който ще се трансплантират, няма никакъв риск. Така че запазване на стволови клетки от повече от едно дете определено има смисъл.

Как да заявите запазване на стволови клетки?  

В случай, че искате да заявите запазване на стволови клетки, не се колебайте да се свържете с екипа на тъканна банка Биорегенерация. Ние сме доказали, че работим по най-високите стандарти в бранша по отношение на дейностите по извличане, транспортиране и запазване на стволови клетки. Нашият екип ще се постарае да отговори на всеки ваш въпрос, свързан с процедурата по извличане и запазване на стволови клетки. По този начин ще можете да вземете информирано решение, което да бъде най-доброто за вашето дете и за вашето семейство. Запазването на стволови клетки е прекрасно решение и отлична инвестиция в здравето на вашите наследници. За да сте спокойни във вашия избор, се доверете на професионалистите от Тъканна банка Биорегенерация.

Защо е полезна практиката по запазване на стволови клетки?

Запазване на стволови клетки – как става?

Запазване на стволови клетки – има ли риск от отхвърлянето им при нужда от бъдещо лечение?

Запазване на стволови клетки – защо е важно за вас да бъде в частна тъканна банка?

Запазване на стволови клетки – какви видове стволови клетки се съхраняват?

Има ли смисъл запазване на стволови клетки от повече от едно дете?

Как да заявите запазване на стволови клетки?

Top