Очна банка

За офталмолозите у нас Очната банка на Биорегенерация е символ на коректност и надеждност. Корнеята, която предоставяме, се отличава с безопасност и висок потенциал за успешна трансплантация.

Отличните ни резултати са плод на дългогодишен опи, високотехнологично оборудване, безупречна експертиза, качество на използваните среди и стриктно спазване на добрата тъканна практика.

Няма ограничение за възрастта на донора на роговична тъкан.

Трансплантацията на роговица често е единственият шанс да се спаси зрението!

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Роговицата е най-външната част от окото. Гладка и прозрачна във формата на купол тя изпълнява както предпазна функция, така е и елементът с най-силната оптична роля в структурата на окото.

Когато роговицата помътнее или бива засегната заради

заболяване или нараняване, светлината не може да проникне и да достигне до

ретината. В следствие на това зрението се намалява и резултатът може да е дори

пълна слепота.

Не – може да се трансплантира само роговицата.

Нямаме данни и регистър на нуждаещите се от роговична трансплантация. По непотвърдени данни у нас около 300 човека годишно могат да получат шанс за възстановяване на зрението след присаждане на донорска роговица.

Над 97% от операциите на роговична трансплантация са успешни и възстановяват зрението на реципиента.

Няма заместител на човешката роговична тъкан. Трансплантацията е процес, който изцяло зависи от безценния дар на донорството на роговица от един човек на друг.

Всеки може. Роговичното донорство е универсално и не зависи от кръвната група, възрастта, цвета на очите и дали зрението е добро или не. Като изключим болните със специфични заболявания, включително хепатит и СПИН, повечето хора са подходящи за донори.

Дарът на „зрението“ е анонимно. Информация за донора и неговото семейство не се предоставя на реципиента. Ако иска реципиентът може да изрази благодарността си в писмо, до тъканната банка, която ще комуникира с близките.

КОЙ ЗАПЛАЩА ТАКСИТЕ ПО ПОДГОТОВКАТА НА ДОНОРА И ПРОЦЕДУРАТА ПОИЗВЛИЧАНЕ И ПОДГОТОВКА НА РОГОВИЧНАТА ТЪКАН?

Не. Законът забранява търговия с човешки органи, включително роговична тъкан. Всички разходи по извличането и подготовката на роговичната тъкан за трансплантация са за сметка на тъканната банка.

Обикновено не. Придобиването на роговичната тъкан е в рамките на няколко часа от смъртта,задължително след получаване писменото съгласие за донорство от близките на починалото лице. Близките могат да организират погребалната церемония без прекъсвания или забавяне.

Спешна линия

0887 706 852

За справки и информация:
От понеделник до петък 09:00 – 17:00
Телефони: 02 44 10 290 | 0882 373 318
Имейл: office @ bioregeneration.bg

Адрес: 1330 София | район Красна поляна, ул. "Блага вест" № 3 | МБАЛ "Надежда"

Адрес 2: София, МОЛ Парадайс, етаж 3, до МЦ Надежда
Работно време: 10:00 - 18:00 часа
тел. 0884 318 867

facebook-icon.jpg

Top