НОВИНИ

Flashka-konferenciq-autizym-1.jpg

Гледайте лекциите от първата конференция "Аутистичен спектър - съвременни диагностични и терапевтични насоки"

Скъпи приятели,

С огромна радост ви съобщаваме, че дигитализирахме всички лекции от първото издание на международната конференция „Аутистичен спектър – съвременни диагностични и терапевтични насоки“, която се проведе в началото на юни 2023 г. в София. Ако не сте успели да видите и чуете на живо презентациите на изключителните специалисти или искате да си припомните в детайли какви са най-новите открития и методи за терапия и обучение на деца, диагностицирани с аутизъм, можете да си закупите флашка с целиq видеоматериал от двудневното събитие. Цената на носителя е 80 лв. с ДДС.

За поръчка: 0882 373 318 или на е-мейл: office@bioregeneration.bg

Прочетете още

Гледайте лекциите от първата конференция "Аутистичен спектър - съвременни диагностични и терапевтични насоки"

Aug 30, 2023, 9:45 AM

Прочетете още

Малката Емили Уайтхед получава втори шанс за живот

Aug 16, 2023, 11:45 AM

Прочетете още

Иновативна терапия със стволови клетки подобрява състоянието на Сашко от Перник

Aug 15, 2023, 12:18 PM

Прочетете още

Офисът ни в Paradise Center няма да работи от 22 до 26 май 2023 г.

May 19, 2023, 4:59 PM

Прочетете още

Форум "Време за бебе" се завръща на живо

Mar 14, 2023, 12:18 PM

Прочетете още

Биорегенерация отново подкрепя кампанията „Повече българчета за България“

Mar 10, 2023, 11:45 AM

Прочетете още


Събития

Биобанка за стволови клетки Биорегенерация организира училища за бременни в градовете Шумен, Търговище и Тутракан за бъдещи мами и татковци.

Shtarkelite.png

За Биорегенерация

Биобанка Биорегенерация е тъканната банка на МБАЛ Надежда – най-голямата болница за женско здраве у нас. Банката и болницата са част от съвременен комплекс, развиващ модерна медицина и наука на световно ниво. Биорегенрация е най-голямата българска тъканна банка, работеща с разрешение и под контрола на Изпълнителна агенция по трансплантация.

Биобанка „Биорегенерация“ е член на Асоциацията на тъканните банки за умбиликална кръв в България.

Банка за стволови клетки – какво представлява?

Банка за стволови клетки наричаме организация, която позволява на хората да се възползват от едно от най-големите преимущества на иновативната медицина – съхраняване на стволови клетки от раждането на детето. Тези клетки, обозначавани често с наименованието „клетки на бъдещето“, могат да изиграят ключова роля за здравето на детето, както и на най-близките членове от семейството. В банката за стволови клетки се извършва пълната процедура по извличане, изследване и съхранение на стволови клетки. Тя на практика държи в себе си ключа към успешното справяне с някои доста тежки заболявания, както и към по-бързото и ефективно възстановяване от различни травми и увреждания. Основната задача на банката за стволови клетки, обаче, е не само да извлече, обработи и съхрани биологичния материал, но и да консултира родителите и да им помогне да изберат най-доброто решение за тяхното семейство.

Виж повече

Банка за стволови клетки – как стигат до нея стволовите клетки?

Банка за стволови клетки 1
Банка за стволови клетки - научете повече !

За да стигнат до съответната банка за стволови клетки, първо е необходимо стволовите клетки да бъдат извлечени от човешкия организъм. През последните години най-предпочитано стана извличането им при раждане на дете. И това никак не е случайно. Процедурата по извличане на стволови клетки от кръвта и тъканта от пъпната връв на новородено се прилага в много държави по света като напълно безопасна и безболезнена практика както за бебето, така и за майката. След извличането на биологичния материал, той се транспортира до банката за стволови клетки, където се обработва спрямо утвърден протокол и се съхранява за предварително уговорения период от време.

Кои са преимуществата на използването на услугите на банка за стволови клетки?

Преимуществата от използването на  услугите на банка за стволови клетки са свързани с това, че човек винаги има на разположение стволови клетки с напълно запазени свойства и характеристики. Стволови клетки, които може да използва при спешна нужда от лечение или терапия. Стволовите клетки се прилагат успешно при лечението на редица животозастрашаващи заболявания, като например левкемия и лимфом. Доказано е, че терапията със стволови клетки помага на човешкия организъм да издържи на агресивните химиотерапии и увеличава шансовете му да преживее заболяването. За целта обаче терапиите трябва да се започнат навреме, а това няма как да стане без използването на услугите на специализирана банка за стволови клетки.

Услугите на специализирана банка за стволови клетки могат да бъдат много полезни и в периода на възстановяване на човека от различни травми и увреждания. Терапиите със стволови клетки помагат също така за по-бързото и успешно възстановяване от инсулт, както и от увреждания, причинени вследствие на инциденти или пък протичащи в тялото възпалителни процеси. Така че е добре да помислите за използването на услугите на специализирана банка за стволови клетки, за да гарантирате спокойствието и сигурността на себе си и на своето семейство.

Разликите между частна и публична банка за стволови клетки 

Банка за стволови клетки 2
Банка за стволови клетки - доверете ни се !

Има два типа банки за стволови клетки, където могат да се съхранява този специфичен биологичен материал – това са именно частните и публичните банки за стволови клетки. Какви са разликите между двата вида банки за стволови клетки и как това влияе на донорите?

Частната банка за стволови клетки е точният избор за вас, ако искате да гарантирате най-високи нива на спокойствие и сигурност за себе си и за своето семейство. Съхраняваните в нея стволови клетки са достъпни само и единствено за дарителя и семейството му. При използването на частна банка за стволови клетки вие имате спокойствието, че винаги, когато се нуждаете от тях, те ще бъдат на разположение. В зависимост от вида съхранявани стволови клетки, както и периода от време за съхранение, всяка банка за стволови клетки изисква определена такса за услугата.

В публичната банка за стволови клетки всеки човек има правото да дари биологичен материал без да заплаща такса на банката за съхранение на материала. Дарението в публична банка за стволови клетки, обаче, става общодостъпно до всеки един пациент, който се нуждае от тях. Ако решите да дарите биологичен материал в публична банка за стволови клетки трябва да знаете, че при нужда, вие ще трябва да минете по реда, както всички останали пациенти, и няма гаранция, че ще получите вашите стволови клетки или тези на детето ви.

Услугите, които банка за стволови клетки Биорегенерация ви предлага

Банка за стволови клетки 3
Банка за стволови клетки - свържете се с нас !

Услугите на банка за стволови клетки Биорегенерация: Биосел Плюс – Биосел Плюс е базова услуга на банка за стволови клетки Биорегенерация. Тя включва съхранението на хемопоетични стволови клетки от кръв от пъпна връв, както и на мезенхимни стволови клетки от тъкан от пъпна връв за 20-годишен период от време.

Услугите на банка за стволови клетки Биорегенерация:  Биосел – това е услуга на  банка за стволови клетки Биорегенерация, предназначена за съхранение само и единствено на хемопоетични стволови клетки. Отново се извличат от кръвта от пъпната връв на новороденото и се съхраняват в рамките на период от 20 години.

Услугите на банка за стволови клетки Биорегенерация: Биокорд – услугата Биокорд, предлагана от банка за стволови клетки Биорегенерация, пък е свързана със съхранението само и единствено на мезенхимни стволови клетки. Извличането им при тази услуга на банка за стволови клетки Биорегенерация се осъществява от тъкан от пъпната връв при раждането на бебето.

Услугите на банка за стволови клетки Биорегенерация:  Биодент – ние от банка за стволови клетки Биорегенерация предлагаме услуга и за хората, които желаят да съхраняват мезенхимни стволови клетки, но не са заявили процедурата по извличането им преди раждането на своето дете. Услугата Биодент на банка за стволови клетки Биорегенерация включва извличане на мезенхимни стволови клетки от пулпа на млечен зъб и съхранението им за 20-годишен период.  

Как да заявите услугите на банка за стволови клетки Биорегенерация?

За да заявите услугите на банка за стволови клетки Биорегенерация, просто се свържете с екипа ни по телефон или имейл. Ние разполагаме с екип от висококвалифицирани и посветени в работата си специалисти, както и с модерни технологии за съхранение на стволови клетки от последно поколение. Доверявайки се на услугите на  банка за стволови клетки Биорегенерация, вие напълно ще гарантирате спокойствието и сигурността за бъдещето на себе си и на своите близки. 

 

Банка за стволови клетки – какво представлява?

Банка за стволови клетки – как стигат до нея стволовите клетки?

Кои са преимуществата на използването на услугите на банка за стволови клетки?

Разликите между частна и публична банка за стволови клетки

Услугите, които банка за стволови клетки Биорегенерация ви предлага

Как да заявите услугите на банка за стволови клетки Биорегенерация?

Спешна линия

0887 706 852

За справки и информация:
От понеделник до петък 09:00 – 17:00
Телефони: 02 44 10 290 | 0882 373 318
Имейл: office @ bioregeneration.bg

Адрес: 1330 София | район Красна поляна, ул. "Блага вест" № 3 | МБАЛ "Надежда"

Адрес 2: София, МОЛ Парадайс, етаж 3, до МЦ Надежда
Работно време: 10:00 - 18:00 часа
тел. 0884 318 867

facebook-icon.jpg

Top